Modern, schaalbaar B2C commerceplatform

Customer logo

Over 4funkyflavours

Sinds 2009 brengt het hippe kledingmerk 4funkyflavours kleur in de wereld. Eerst met kinderkleding en sinds enkele jaren ook met heren- en damesfashion. Met conceptstores, shop-in-shops en verkoop via (online) retailers, bedient 4funkyflavours veel consumenten in zowel Nederland als het buitenland. 

Uitdaging

Om alle relaties goed van dienst te blijven, was het noodzakelijk om de webshop compleet te vernieuwen. Een typisch multichannel vraagstuk.

Oplossing

ISAAC ontwikkelde voor 4funkyflavours een gloednieuw commerceplatform, inclusief Akeneo PIM-systeem, dat volledig is afgestemd op de customer journey. 

"ISAAC is een echte integratiespecialist. Door het PIM-systeem is ons platform volledig schaalbaar en klaar voor verdere groei naar andere landen."

Jurgen van der Sanden - Managing Director, 4funkyflavours
4funkyflavours webshop

Consumenten tot aankoop verleiden

De nieuwe 4funkyflavours webshop is voorzien van alle moderne commercefacetten. De slimme filter- en sorteerfunctie zorgt ervoor dat consumenten gemakkelijk en razendsnel items kunnen selecteren. Bovendien heeft het 4funkyflavoursplatform een optimaal gebruiksvriendelijk design en is volledig responsive op ieder device. Maar uiteindelijk gaat het om de fashion items die in beeld zijn gebracht met verleidelijke product- en sfeerfotografie.

PIM, sleutel tot succes

Er werd tevens een PIM-systeem geïntegreerd, die in meerdere opzichten belangrijk is voor het commerciële succes. De fashion items van 4funkyflavours worden door diverse (online) retailers verkocht. Die externe partners worden door het PIM-systeem in staat gesteld om makkelijk te koppelen met 4funkyflavours en worden daardoor real-time voorzien van actuele en relevante productinformatie. Het platform is daardoor volledig schaalbaar en klaar voor verdere groei naar andere landen. Binnen de PIM kan data bovendien worden verrijkt en geclassificeerd waardoor bij elk fashion item bijvoorbeeld de juiste combinatie-items worden getoond. Strategisch een sterke keuze, de cross-selling wordt enorm geboost en het leidt bovendien tot een flinke conversieverbetering.

4funkyflavours webshop

Agile development

Het gloednieuwe, geïntegreerde commerceplatform voor 4funkyflavours is Agile ontwikkeld. 4funkyflavours leverde de Product Owner voor het ontwikkelteam, waardoor er nauw werd samengewerkt tussen ISAAC en 4funkyflavours. De snelheid en het karakter van de Agile-sprints zorgen ervoor dat er tijdig kan worden bijgestuurd op veranderingen en er bovendien al snel een minimum viable product (MVP) gereed is voor usertests. Ook achteraf levert Agile voordelen, want de ontwikkelaars van 4funkyflavours zijn daardoor namelijk in staat om na oplevering kleine wijzigingen zelf door te voeren.

Toegepaste expertises

  • icoon expertise E-commerce development
  • icoon expertise Product Information Management
  • icoon expertise Applicatiebeheer en optimalisatie

Technologie

4funkyflavours webshop
4funkyflavours webshop
4funkyflavours webshop
4funkyflavours webshop
4funkyflavours webshop
Meer weten over dit project?
Meer weten over dit project?

Ik ben Rudy, Sales Consultant. Samen met 4funkyflavours werk ik aan de realisatie van doelstellingen in dit project. Precies weten hoe wij dit aanpakken of hoe onze aanpak kan bijdragen aan jullie succes?