Visual find mobile app

Afbeeldingen: de nieuwe zoektermen

Mode en kleding gaan over er goed uitzien, inspiratie opdoen, je goed voelen en vertellen wie je bent. De juiste outfit bij elkaar zoeken op basis van alleen tekst en kale filters op merk en prijs is daarmee best onnatuurlijk. De mobiele applicatie GetMine maakt mogelijk om schoenen makkelijk visueel te vinden en inspiratie op te doen aan de hand van foto’s of afbeeldingen. De app presenteert dezelfde of vergelijkbare schoenen die gebruikers vervolgens gelijk kunnen aanschaffen in webshops.

"Met GetMine wordt intuïtief vinden door middel van afbeeldingen mogelijk. De juiste outfit matchen, gaat daardoor een stuk makkelijker."
Klantnaam: GetMine
URL: www.getmine.fashion/
Oplossing: Native visual find app voor iOS & Android
Bijzonder: Met de zelflerende mobile app GetMine vinden gebruikers visueel schoenen, die zij direct kunnen aanschaffen in aangesloten webshops.
Wilt u meer ontdekken over de potententie van AI voor uw business?

Zelflerend deep learning-algoritme

GetMine schoen

Met GetMine kunnen gebruikers makkelijk foto’s of afbeeldingen van schoenen gebruiken om vergelijkbare schoenen te zoeken én direct aan te schaffen in de aangesloten webshops. De visuele zoekfunctie in de applicatie wordt gedreven door deep learning, waardoor het mogelijk is om visueel gelijkaardige objecten te vinden. Voor een optimale matchmaking, trainde SIMON een neuraal netwerk met enkele e-commercespecifieke kenmerken.

Na de lancering is de app zelfstandig in staat om de matchmaking van afbeeldingen en zoekresultaten continu te verbeteren. Doordat de app wordt gebruikt en verder wordt gezocht in vergelijkbare zoekresultaten, wordt GetMine steeds beter in staat om te begrijpen wat gebruikers willen.


Visueel vinden

Fashion is visueel en de kenmerken daarvan zitten in het DNA van alle fashionproducten en brands. De juiste outfit bij elkaar zoeken op basis van kale filters op merk en prijs, zoals in veel webshops het geval is, is daardoor best onnatuurlijk. Het is logischer om de items bij elkaar te zoeken op basis van visuele kenmerken. De intuïtieve interface van GetMine is hier volledig op ingesteld. Niet alleen de zoekfunctie werkt visueel, maar de gehele navigatie in de applicatie is visueel en werkt op basis van iconen.


Samen bereik je meer

Een zelflerend systeem, zoals GetMine, moet naadloos koppelen met de rest van de mobiele applicatie. De krachten werden daarom gebundeld om samen GetMine tot stand te brengen. ISAAC ontwikkelde de meest optimale User Experience en bouwde de mobiele applicatie en SIMON ontwikkelde het onderliggend neuraal netwerk (deep learning) met ondersteunende schaalbare back-end. Ieder zijn vak, maar samen bereik je meer.