Audi Q2 introductie

Virtual reality brengt Audi Q2 naar hartje centrum

Nog voordat de Audi Q2 beschikbaar was, bracht Audi de nieuwste auto in virtual reality naar de stad. ISAAC VR ontwikkelde een high-end ervaring waarmee bezoekers het scherpe lijnenspel en het ruime, kleurrijke en veelzijdige interieur van de Audi Q2 kunnen ervaren. Ze kunnen de nieuwe auto niet alleen ervaren, maar ook volgens eigen wensen en tot in detail configureren. Dit nieuwe, innovatieve showroomconcept maakt het mogelijk om Nederlandse consumenten op een laagdrempelige manier te bereiken.

Klantnaam: Pon
Oplossing: Autoconfiguratie in VR van een nieuw, nog niet beschikbaar model
Bijzonder: High-end VR-ervaring waarin bezoekers een fotorealistisch 3D-model van de Audi Q2 kunnen ervaren én configureren.

    Ingrediënten:
  • Vive
  • Unreal Engine
  • 3ds Max
Wilt u ook een hig-end virtual reality-ervaring?

De autoshowroom van de toekomst

HTC vive kit

In de Audi showroom van de toekomst, kunnen bezoekers auto’s configureren en ervaren. In virtual reality is het mogelijk om real-time alle beschikbare kleuren te zien, de interieurs en alle details, zonder dat daarvoor tientallen verschillende auto’s in de showroom moeten staan. Daardoor wordt het mogelijk om nieuwe auto’s dichter naar consumenten te brengen en bovendien een virtuele showroom te openen in bijvoorbeeld een kleine winkel in het centrum van de stad.


High-end VR-ervaring

De specialisten van ISAAC VR ontwikkelde een Computer Generated 3D-model van de Audi Q2. In samenwerking met Audi werd het 3D-model van de auto geoptimaliseerd en fotorealistisch afgewerkt, waaronder de kleur van de lak, het interieur en technische eigenschappen. De VR-ervaring werd voorzien van spatial audio, waardoor het geluid van de auto uit de juiste hoek komt en de ervaring nog realistischer maakt.

Toegepaste expertises:

  • Roomscale virtual reality
  • Fotorealistisch
  • Spatial audio
  • Real-time rendering