Modern B2B e-commerceplatform

Gemak en efficiëntie met PIM

SIBO Fluidra is gespecialiseerd internationaal distributeur van een uitgebreid assortiment zwembad-, (zwem)vijver-, beregeningsproducten, PVC leidingsystemen en aansluitmaterialen. Het bedrijf bedient een brede klantenkring van installateurs, detailhandelaren en webshops in meer dan vijftig landen. Omdat de interne database met productinformatie tegen de grenzen aanliep wat betreft onderhoudsvriendelijkheid en exportmogelijkheden voor productdata, implementeerde ISAAC voor SIBO Fluidra een Akeneo PIM-systeem. Daarnaast werd ook de bestaande Magento 1 webshop aangepakt met een redesign en migratie naar Magento 2. 

"De Magento webshop gecombineerd met de PIM ontzorgt de interne organisatie en biedt perfecte aansluiting met de diverse markten waarin we actief zijn. Het automatiseren van de orderstroom, uitbreiden van de online productinformatie en het bestelgemak stimuleren de groei van onze organisatie."

Jan Mikkers - Marketing Manager SIBO Fluidra

Klantnaam: SIBO Fluidra
URL: www.sibo.nl
Oplossing: Internationaal B2B e-commerceplatform
Bijzonder: Implementatie van Akeneo PIM en migratie naar moderne Magento 2 webshop

  Ingrediënten:
 • Magento
 • Akeneo
 • PHP
Sparren over jullie commercestrategie?

Rijke content voor meer gemak

SIBO Fluidra heeft een gedifferentieerd productaanbod van circa 15.000 zwembad-, (zwem)vijver-, beregeningsproducten en aansluitmaterialen. Voorheen werd commerciële productinformatie, zoals afbeeldingen, handleidingen, kleur, formaat en gewicht, vastgelegd in de interne knowledgebase SIBOpedia. In verschillende opzichten liep SIBO Fluidra tegen grenzen met dit systeem. Zo was productinformatie in het systeem lastig bij te houden en waren er beperkte exportmogelijkheden. Ook koppelingen met externe software, zoals Adobe voor het ontwerp van productcatalogi en de Magento webshop, waren lastig te realiseren. Met de implementatie van Akeneo PIM worden deze uitdagingen ondervangen.

ISAAC deed de technische implementatie van de Akeneo PIM en dacht mee over een logische structuur voor het brede en gelaagde productassortiment van SIBO Fluidra. Om de vindbaarheid van producten in de Magento 2 webshop voor eindklanten sterk te verbeteren, verrijkt SIBO Fluidra productinformatie in de PIM met veel verschillende attributen. Dankzij de verrijkte attributen, waaronder technische eigenschappen, verpakkingseenheden, formaat, gewicht en afbeeldingen van producten, kunnen zoekfilters verfijnd worden ingezet en gebruikers producten eenvoudig vinden in het uitgebreide SIBO Fluidra-assortiment.


Efficiëntie dankzij koppelingen

Met de implementatie van de Akeneo PIM is het systeem de ‘single point of truth’ voor het bedrijf geworden. Door de PIM optimaal in te zetten voor verrijking van productinformatie dient het systeem niet alleen als voedingsstroom voor productdata in de webshop, maar ook voor productcatalogi. Vanuit de Akeneo PIM kan namelijk eenvoudig worden gekoppeld op de Adobe software dat SIBO Fluidra gebruikt voor het samenstellen van de productcatalogi. Waar het contentteam van SIBO Fluidra eerst 2 – 3 weken bezig was om een individuele productcatalogus samen te stellen, is dat met de koppeling van Akeneo en Adobe nu teruggebracht tot 2 – 3 dagen. Relevante productinformatie wordt eenvoudig ingeladen, waardoor het contentteam zich volledig kan focussen op het design van de catalogus.


Moderne Magento 2 webshop

De webshop van SIBO Fluidra draaide nog op Magento 1. De implementatie van de PIM werd gecombineerd met een migratie naar Magento 2. De nieuwe shop werd voorzien van alle moderne e-commercefacetten, inclusief typische B2B-vereisten zoals klantspecifieke log-ins, een gedifferentieerd productaanbod per land en een quick orderfunctie. De check-out van de shop is gekoppeld aan de ERP, waarin de order volledig wordt afgehandeld. Zo kunnen alle klanten van SIBO Fluidra eenvoudig bestellingen doen, zonder dat inkopende partijen IDE-koppelingen nodig hebben.

Het eindresultaat is een moderne, snelle en goedwerkende B2B Magento 2 webshop, volledig geïntegreerd in de kernbedrijfsprocessen van SIBO Fluidra. Zonder tussenkomst van menselijke handelingen, zijn de webshop, het productassortiment en bestelproces gekoppeld. Daarmee kan SIBO Fluidra een diversiteit aan klanten met een extra saleskanaal bedienen. De makkelijke vindbaarheid van producten en bestelfunctie via de webshop staan hierbij centraal. Doordat alle bestellingen via de webshop volledig in de online omgeving worden afgehandeld, wordt de interne salesorganisatie in staat gesteld om nog intensiever samen te werken met haar klantenkring.

Toegepaste expertises:

 • Middleware & integration
 • Magento Migratie
 • Hosting en infrastructuur
 • Webshopontwikkeling
 • PIM Management
 • E-commerce
 • Applicatiebeheer en optimalisatie