Omnichannel financieringsportaal

INSTORE ÉN ONLINE FINANCIERING

BNP Paribas Personal Finance UK heeft een groot portfolio aan financieringsproducten voor de Britse markt. Een compleet nieuw product voor omnichannel retail financieringen werd ontwikkeld, klaar voor de retailer met focus op ‘clicks’ en ‘bricks’. ISAAC tekende voor product co-design, ontwerp en ontwikkeling.

"Keer op keer verrast ISAAC ons met nieuwe toepassingen waardoor we onze klant maximaal kunnen ontzorgen"

Jane Kimberlin - IT Director LaSer UK

Klantnaam: BNP Paribas
Oplossing: Omnichannel platform, webportaal
Bijzonder: Omnichannel platform voor retail financiering waar klanten zelf financieringen kunnen regelen

Whitepaper Your Plan
Download nu

  Ingrediënten:
 • Bootstrap
 • JBoss
 • Java
 • Javascript
 • DotCMS
 • OWASP
Nieuw financieringsproduct ontwikkelen?

Currys PC World kiest voor omnichannel

Een van de grootste retail klanten van BNP Paribas Personal Finance UK is de Dixons groep. Dixons is eigenaar van de grote keten Currys PC World-winkels, specialisten in consumenten elektronica en huishoudelijke apparaten. Samen met Currys PC World lanceerde BNP Paribas UK een nieuw financieringsproduct. Een flexibel krediet, zonder kaart, maar mét alle omnichannel voordelen van een credit card: Your Plan. Middels dit krediet kunnen consumenten direct aankopen doen bij Currys PC World.


Mobile first webportaal

Your Plan is helemaal gericht op betaalgemak en legt een Mobile First-gebaseerde brug tussen de online wereld van webshops en de offline omgeving van een mooie winkel. Klanten kopen een product op de mobiel en starten een financieringslijn in hun persoonlijke Your Plan account. De kosten zijn volledig transparant. Bij voldoende leencapaciteit kan de klant makkelijk een extra opname doen voor een vervolg product. Retentie en herhaalaankopen worden zo optimaal gefaciliteerd.


Optimaal UX-design

Bij het door ISAAC en BNP Paribas gezamenlijk ontwikkelde Your Plan stond transparantie, inzicht en helderheid naar de klant centraal. De verschillende gefinancierde producten van een klant zijn individueel zichtbaar in het webportaal en zelf te bedienen. Het verloop van de hele financiering is vanaf dag één helder. Aanpassingen maken of extra aflossen is altijd mogelijk. Visualisatie middels kleuren, grafieken en dynamische infographics was hierbij een hele uitdaging. Het resultaat heeft een optimale user experience op elk device.


Geïntegreerd omnichannel platform

Your Plan stapt over grenzen heen: klanten nemen hun persoonlijk account mee van huis naar de winkel. Ze doen hun aanvraag relaxed op de bank met een tablet en stappen met een goedgekeurde kredietlijn over de drempel van een PC World Megastore. De integratie tussen kassasystemen, online account en kredietbeoordelings-engines is naadloos en soepel. Winkelpersoneel heeft de handen vrij voor verkoop in plaats van financieel advies, terwijl verantwoord lenen gegarandeerd is door de User Experience van web apps en dashboards.


Super gebruiksvriendelijk door UI-test

ISAAC en BNP Paribas ontwierpen samen in een reeks van workshops in Birmingham, Belfast en Eindhoven de achterliggende workflows en veiligheidsmechanismen voor Your Plan. SMS tokens, scanbare barcodes en real-time koppelingen spelen hierbij een rol. Op basis van de eerste workflows werden prototypes van de User Interaction bedacht en ontwikkeld. Hiermee zijn alle mogelijke scenarios vooraf tot in de puntjes uitgewerkt.

Met tests, overtuigingskracht en een stevige dosis oog-voor-detail werden deze prototypes iteratie na iteratie realiteit. De aanvraagstraat van Your Plan is uniek en zeer eenvoudig in gebruik. De laatste inzichten op het gebied van interactie en ontwerp werden ingezet om de service zo veel mogelijk ‘self serving’ te maken: klanten kunnen zélf door het proces lopen, gegevens invullen en krijgen binnen enkele ogenblikken een beoordeling: ja of nee. Helemaal aangepast op hun situatie en retail-aankoop. Lukt het een klant even niet, dan is de aanvraag ook meteen over te nemen door de winkelbediende op zijn in-store terminal. Wel zo makkelijk als het om een mooie aankoop in de winkel gaat natuurlijk!


Intelligente business rules

Financiële producten en aflossingen lijken eenvoudig, maar het venijn zit in de details. ISAAC specialisten op het gebied van business rules, rekenmodellen en algoritmes werkten samen met de afdeling Finance van BNP aan de rekenmodellen en bijbehorende visualisaties. Zodat wat de klant ziet op zijn smartphone, en wat maandelijks in rekening wordt gebracht, exact overeenkomen. Ook bij extra aflossingen, gestorneerde incasso’s of verlengde looptijden. Een project op zich!


Klantdashboards en rekeningbeheer

Terwijl de interne IT-specialisten van BNP zicht richtten op de integratie met de kassasystemen van Currys PC World, werkte ISAAC aan ontwerp en implementatie van de klantdashboards. In één oogopslag zien klanten in de ‘My Account’-omgeving hoe hun krediet er voor staat, wat er al is afgelost, en wat de ruimte is voor extra aankopen. Met geïntegreerde cross- en upsell-mechanismen op basis van configureerbare business rules kan PC World ook hier profiteren van de meerwaarde van Your Plan.


Middleware als stuwende kracht

ISAAC zette een beproefde combinatie van Red Hat JBoss middleware, nette REST APIs, KnockoutJS en Highcharts in om de geavanceerde maar ook zeer overzichtelijke dashboards real-time te voorzien van de juiste data. Content rondom de visuele elementen komt uit de content repository van dotCMS, waar deze makkelijk te beheren is door marketeers. Conversie en goal-funnels zijn volledig inzichtelijk en bieden inzichten om het platform nog verder uit te bouwen.


White label webportaal

Het nieuwe financieringsproduct is volledig white label opgezet onder de noemer 'Ways2Pay'. Voor Launching Customer Currys PC World werd Ways2Pay helemaal gebrand en gepositioneeerd als 'Your Plan'. De vormgeving werd in lijn gebracht met de corporate identity van PC World, maar bleef tegelijk ook helder genoeg om te passen bij de serieuze kant van financiële dienstverlening. Het platform werd op basis van slim gebruik van CSS en CaaS (Content-as-a-service) volledig white label ingericht. Op basis van de ontwikkelde workflows, bouwstenen en front-ends is Ways2Pay makkelijk uit te rollen naar andere retail-contexten. De Britse markt heeft er een innovatief en flexibel financieringsproduct bij! Powered by BNP & ISAAC.

Toegepaste expertises:

 • Middleware
 • Webportaal
 • Security
 • API design
 • Strategie