Magento webshop en digitale leeromgeving

Customer logo

Over Stichting Koninklijke Kentalis

Samen sterk in communicatie, dat is de slogan van Kentalis. Muziek luisteren of een verhaaltje vertellen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Al 225 jaar is Kentalis specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs. Van peuter tot volwassene, Kentalis biedt hulp. 

Uitdaging

Om mensen met een handicap te leren hoe ze hiermee om moeten gaan biedt Kentalis cursussen en lesmateriaal in de vorm van dvd's en boeken. Omdat in toenemende mate deze doelgroep zich online ging begeven, ontstond de behoefte om het online kanaal professioneel in te richten. Concreet betekent dit dat het online mogelijk moet zijn om aan te melden voor cursussen en je lesmaterialen kan bestellen en afrekenen.

Oplossing

ISAAC ontwikkelde voor Stichting Koninklijke Kentalis een responsive website en Magento webshop met integraties naar branchespecifieke systemen, zoals Elektronische LeerOmgeving (ELO) en FIS. Om ervoor te zorgen dat de webshop voor alle gebruikers goed toegankelijk is, werden de richtlijnen van drempelvrij.nl gebruikt om accessibility te waarborgen. 

"ISAAC heeft ons compleet ontzorgt tijdens het ontwikkeltraject, ze hebben zelfs aan de opmaak van de errorpages gedacht!"

Patrick van den Tillaar - Applicatiebeheerder, Stichting Koninklijke Kentalis
Kentalis mobile view

Magento webshop voor cursussen

Om dit te realiseren heeft ISAAC een webshop ontwikkelt op basis van Magento. Door middel van de webshop is het mogelijk om in te schrijven op cursussen. Ook wordt op de webshop het lesmateriaal aangeboden. Bijzondere systemen waar een integratie mee is gemaakt zijn het financieel systeem FIS en Elektronische Leeromgeving (ELO). De koppeling met FIS heeft als voordeel dat transacties direct bijgeschreven worden op de juiste boekhoudpost. ELO is een omgeving waar enerzijds cursussen worden aangemaakt en anderzijds deelnemers worden geregistreerd. Als er een nieuwe cursus wordt aangemaakt is deze direct op de webshop beschikbaar en bij een inschrijving worden deze gegevens automatisch teruggestuurd.

Kentalis detail page

Drempelvrij.nl is leidend

Bij de realisatie van de webshop is veel rekening gehouden met de doelgroep. Als zorginstelling heeft de doelgroep beperkingen met betrekking tot taal en gehoor. Tijdens het ontwikkelen van de webshop zijn daarom de richtlijnen van drempelvrij.nl gebruikt. De webshop is in verschillende kleurcontrasten beschikbaar, heeft 3 verschillende lettergroottes en beschikt nu over een voorleesfunctie.

Kentalis home

Extra aandacht voor usability

Ook is er extra aandacht besteed aan de usability van de webshop. Om ervoor te zorgen dat bezoekers zo snel mogelijk vinden waar zij naar opzoek zijn, zijn filteropties toegepast om het gebruiksgemak te vergroten. Zo kan de bezoeker filteren op soort cursus, plaats en tijd.

Deze filteropties staan real-time in verbinding met het backoffice systeem ELO zodat altijd de meest actuele informatie getoond wordt aan de bezoeker en een zo optimaal mogelijk administratief efficiëntie voordeel wordt behaald binnen Kentalis.

Ook is er in het kader van usability extra zorg besteed aan het bestelproces. Om het bestelproces overzichtelijk, makkelijk en snel te laten verlopen is gekozen voor een one-step-checkout, waarbij de bezoeker duidelijk in één pagina ziet welke gegevens er ingevuld moeten worden voor een afgeronde bestelling. Door een koppeling met payment serviceprovider Ingenico e-Payments is het mogelijk om te betalen met onder andere iDeal en Paypal.

Kentalis overview page

Voordelen van integraties

De voordelen van de vernieuwde nieuwe webshop is dat Kentalis door middel van het internet een veel breder publiek kan bereiken. Door de vele integraties met ERP-systemen is een groot efficiëntievoordeel behaald. Cursussen hoeven niet meer handmatig online aangeboden te worden en inschrijven worden direct doorgeschakeld. Hierdoor kan Kentalis zich nu richten op waar ze goed in zijn: mensen met een taal- of gehoorprobleem vooruithelpen.

Toegepaste expertises

  • icoon expertise E-commerce development
  • icoon expertise Accesibility
  • icoon expertise Middleware & integratie
  • icoon expertise Applicatiebeheer en optimalisatie

Technologie

Kentalis overview page
Kentalis overview page
Kentalis overview page
Meer weten over dit project?
Meer weten over dit project?

Ik ben Rudy, Sales Consultant. Samen met Stichting Koninklijke Kentalis werk ik aan de realisatie van doelstellingen in dit project. Precies weten hoe wij dit aanpakken of hoe onze aanpak kan bijdragen aan jullie succes?