B2B commerce platform

Customer logo

Over MAAS

Warme dranken, verfrissende sappen, lekkere  en gezonde snacks. MAAS biedt een breed assortiment van drank- en snackautomaten. Met meer dan 600.000 automaten in Europa, Afrika, Azië, Latijns- en Noord-Amerika behoort MAAS tot een van de grootste automatenfabrikanten van de wereld.

Uitdaging

Na de lancering van een nieuwe propositie en huisstijl was het voor MAAS tijd voor een nieuwe online strategie, waar ook een commerceplatform toe behoort.

Oplossing

ISAAC ontwikkelde het nieuw Magento 2 B2B commerceplatform voor MAAS, waarop bestelling geheel geautomatiseerd worden afgehandeld. Door middel de Agile Scrummethode is toegewerkt naar een geheel vernieuwd platform. In nauw overleg is een oplossing gerealiseerd die volledig aansluit bij een efficiënt en gebruiksvriendelijk bestelproces.

"Snel schakelen met techneuten en projectmanagers, dat is wat wij waarderen aan ISAAC."

Coen de Natris - CIO, MAAS International
MAAS Homepage B2B webshop

Meer efficiëntie via online kanaal

Na de lancering van een nieuwe propositie en huisstijl was het voor MAAS tijd voor een nieuwe online strategie. ISAAC hielp bij de realisatie van de online e-commerce beleving. MAAS is fabrikant van automaten en supplier van toebehoren zoals koffie, thee en snacks. ISAAC heeft een B2B e-commerce platform ontwikkeld, waar klanten geheel zelfstandig bestellingen kunnen doorvoeren. Middels de agile scrummethode is toegewerkt naar een geheel vernieuwd e-commerce platform. In nauw overleg is een oplossing gerealiseerd die volledig aansluit bij een efficiënt en gebruikvriendelijk bestelproces.

Magento commerce platform

Er is gekozen om een B2B e-commerce platform te ontwikkelingen op basis van Magento. Magento is een open source platform met veelzijdige integratie mogelijkheden. ISAAC gebruikte haar Magento SAP Connector om te  koppelen met SAP, het centrale ERP-systeem bij MAAS. SAP wordt gebruikt voor het opslaan van data zoals: productinformatie, voorraad, orders, facturatie en kredieten. Door deze data te ontsluiten kunnen klanten zich registreren, is er real-time inzicht in de catalogus en wordt een order automatisch verwerkt. Om de e-commerce opbrengsten te verhogen wordt de klant tijdens het bestelproces op de hoogte gesteld van bijbehorende en aanvullende producten. Wilt u er ook nog roerstaafjes bij? Om de conversie van het portaal te verhogen maakt het systeem een inschatting van periodieke bestellingen.

MAAS overview page

Mobile als uitgangspunt

Het aantal zoekopdrachten in zoekmachines via de mobiel overtreft het aantal via desktop. Mobiel is bij uitstek hét medium voor de eerste oriëntatie. Dat geldt ook voor de klanten van MAAS. Om deze reden is de e-commerce platform volledig responsive ontwikkeld vanuit een mobile first gedachte. Via ieder gewenst device (mobiel, tablet, lap- of desktop) biedt MAAS een elegante B2B merkbeleving. 

Toegepaste expertises

  • icoon expertise E-commerce development
  • icoon expertise Product Information Management
  • icoon expertise Middleware & integratie
  • icoon expertise Applicatiebeheer en optimalisatie

Technologie

Meer weten over dit project?
Meer weten over dit project?

Ik ben Camiel, Head of Sales & Marketing. Samen met MAAS werk ik aan de realisatie van commercedoelstellingen in dit project. Precies weten hoe wij dit aanpakken of hoe onze aanpak kan bijdragen aan jullie succes?