Modern B2B Commerceplatform

Customer logo

Over SIBO Fluidra

SIBO Fluidra is gespecialiseerd internationaal distributeur van een uitgebreid assortiment zwembad-, (zwem)vijver-, beregeningsproducten, PVC leidingsystemen en aansluitmaterialen. Het bedrijf bedient een brede klantenkring van installateurs, detailhandelaren en webshops in meer dan vijftig landen. 

Uitdaging

De interne database met productinformatie van SIBO Fluidra liep tegen de grenzen aan wat betreft onderhoudsvriendelijkheid en exportmogelijkheden voor productdata. 

Oplossing

ISAAC implementeerde voor SIBO Fluidra een Akeneo PIM-systeem. Daarnaast werd ook de bestaande Magento 1 webshop aangepakt met een redesign en migratie naar Magento 2. 

"De Magento webshop gecombineerd met de PIM ontzorgt de interne organisatie en biedt perfecte aansluiting met de diverse markten waarin we actief zijn. Het automatiseren van de orderstroom, uitbreiden van de online productinformatie en het bestelgemak stimuleren de groei van onze organisatie."

Jan Mikkers - Marketing Manager, SIBO Fluidra
SIBO Fluidra Homepage webshop

Rijke content voor meer gemak

SIBO Fluidra heeft een gedifferentieerd productaanbod van circa 15.000 zwembad-, (zwem)vijver-, beregeningsproducten en aansluitmaterialen. Voorheen werd commerciële productinformatie, zoals afbeeldingen, handleidingen, kleur, formaat en gewicht, vastgelegd in de interne knowledgebase SIBOpedia. In verschillende opzichten liep SIBO Fluidra tegen grenzen met dit systeem. Zo was productinformatie in het systeem lastig bij te houden en waren er beperkte exportmogelijkheden. Ook koppelingen met externe software, zoals Adobe voor het ontwerp van productcatalogi en de Magento webshop, waren lastig te realiseren. Met de implementatie van Akeneo PIM worden deze uitdagingen ondervangen.

ISAAC deed de technische implementatie van de Akeneo PIM en dacht mee over een logische structuur voor het brede en gelaagde productassortiment van SIBO Fluidra. Om de vindbaarheid van producten in de Magento 2 webshop voor eindklanten sterk te verbeteren, verrijkt SIBO Fluidra productinformatie in de PIM met veel verschillende attributen. Dankzij de verrijkte attributen, waaronder technische eigenschappen, verpakkingseenheden, formaat, gewicht en afbeeldingen van producten, kunnen zoekfilters verfijnd worden ingezet en gebruikers producten eenvoudig vinden in het uitgebreide SIBO Fluidra-assortiment.

SIBO Fluidra webshop winkelmandje

Efficiëntie dankzij koppelingen

Met de implementatie van de Akeneo PIM is het systeem de ‘single point of truth’ voor het bedrijf geworden. Door de PIM optimaal in te zetten voor verrijking van productinformatie dient het systeem niet alleen als voedingsstroom voor productdata in de webshop, maar ook voor productcatalogi. Vanuit de Akeneo PIM kan namelijk eenvoudig worden gekoppeld op de Adobe software dat SIBO Fluidra gebruikt voor het samenstellen van de productcatalogi. Waar het contentteam van SIBO Fluidra eerst 2 – 3 weken bezig was om een individuele productcatalogus samen te stellen, is dat met de koppeling van Akeneo en Adobe nu teruggebracht tot 2 – 3 dagen. Relevante productinformatie wordt eenvoudig ingeladen, waardoor het contentteam zich volledig kan focussen op het design van de catalogus.

SIBO Fluidra webshop detail page

Modern Magento 2 platform

De webshop van SIBO Fluidra draaide nog op Magento 1. De implementatie van de PIM werd gecombineerd met een migratie naar Magento 2. De nieuwe shop werd voorzien van alle moderne commercefacetten, inclusief typische B2B-vereisten zoals klantspecifieke log-ins, een gedifferentieerd productaanbod per land en een quick orderfunctie. De check-out van de shop is gekoppeld aan de ERP, waarin de order volledig wordt afgehandeld. Zo kunnen alle klanten van SIBO Fluidra eenvoudig bestellingen doen, zonder dat inkopende partijen IDE-koppelingen nodig hebben.

Het eindresultaat is een moderne, snelle en goedwerkende B2B Magento 2 webshop, volledig geïntegreerd in de kernbedrijfsprocessen van SIBO Fluidra. Zonder tussenkomst van menselijke handelingen, zijn de webshop, het productassortiment en bestelproces gekoppeld. Daarmee kan SIBO Fluidra een diversiteit aan klanten met een extra saleskanaal bedienen. De makkelijke vindbaarheid van producten en bestelfunctie via de webshop staan hierbij centraal. Doordat alle bestellingen via de webshop volledig in de online omgeving worden afgehandeld, wordt de interne salesorganisatie in staat gesteld om nog intensiever samen te werken met haar klantenkring.

Toegepaste expertises

  • icoon expertise E-commerce development
  • icoon expertise Magento migratie
  • icoon expertise Product Information Management
  • icoon expertise Middleware & integratie
  • icoon expertise Applicatiebeheer en optimalisatie

Technologie

Meer weten over dit project?
Meer weten over dit project?

Mijn naam is Rudy, Sales Consultant. Samen met SIBO Fluidra werk ik aan de commercedoelstellingen in dit project. Precies weten hoe we dit aanpakken of wat onze aanpak voor jullie succes kan betekenen?