3D online configurator en webshop in één

Customer logo

Over Signify

Signify, wereldleider in verlichting en voorheen Philips Lighting, heeft de juiste lampen en armaturen voor alle verlichtingswensen in om het huis.

Uitdaging

Nadat Signify eerder al 3D-geprinte armaturen voor de B2B-markt beschikbaar maakte, zet Signify nu een nieuwe, innovatieve propositie in de B2C-markt: gepersonaliseerde, 100% recyclebare 3D-geprinte hanglampen die met slechts enkele muisklikken, on demand voor consumenten te koop zijn.

Oplossing

Om aan deze propositie invulling te geven, ontwikkelde ISAAC Philips MyCreation: een 3D online configurator op een Magento 2 commerceplatform. Met cloudtechnologie van AWS is het platform van Signify direct global en scalable ontworpen en geïmplementeerd. 

"De unieke combinatie van competenties bij ISAAC: 3D rendering, VR en commerce technologie - inclusief integratie met SAP - heeft geleid tot een vloeiende online customer journey wat cruciaal is geweest voor het project. Dit is pas het begin, we gaan de performance verbeteren op basis van de data die gegenereerd worden."

Kevin Raaijmakers - Business Development Director, Signify
Homepage Signify Philips MyCreation

Innovatieve propositie

Met Philips MyCreation creëren consumenten online, in de 3D configurator, een unieke, gepersonaliseerde hanglamp die na aankoop wordt geproduceerd in een 3D-printfabriek in Nederland. In de online configurator kiezen consumenten de vorm, grootte, kleur, textuur en het patroon van de lamp, van speels nonchalant tot casual trendy of klassiek chique. De mogelijkheden en verschillende configuraties zijn eindeloos. Bovendien verdienen de lampen ook het label circulair, want de gebruikte materialen zijn volledig recyclebaar. Maar het belangrijkste van Philips MyCreation is dat consumenten met slechts enkele muisklikken, gemakkelijk en 24/7, voor zichzelf de meest persoonlijke hanglamp kunnen creëren en aanschaffen die volledig bij hun stijl past. Met de lancering van Philips MyCreation zet Signify daarmee een unieke propositie neer.

Volledig gepersonaliseerd

De 3D online configurator bestaat uit een moderne front-end en back-end. De 3D gerenderde onderdelen van de hanglamp, ontwikkeld door strategisch partner PTTRNS.ai, worden binnengehaald via een API. Dankzij de gedetailleerde 3D-modellen, kunnen consumenten vanuit verschillende hoeken en in detail de textuur bekijken. Wat de configurator verder uniek maakt, is dat alle mogelijke configuraties als 3D-model in de configurator realtime zichtbaar zijn. Wordt de kleur van de buitenkap aangepast, vervolgens de textuur van de binnenkap en daarna nog de kleur van bijvoorbeeld een lamp van de Philips HUE serie? Alle aanpassingen worden realtime getoond en veranderen mee in de configuratie.

Signify-MyCreation-platform-mobile.jpg

Omnichannel strategie

Om de zichtbaarheid voor deze propositie van Signify te vergroten, kunnen consumenten hun unieke, gepersonaliseerde hanglamp binnenkort ook configureren via tabletkiosken in de winkels van Light Gallery in België. Bij de ontwikkeling van de online configurator en het commerceplatform is er daarom – naast de gebruikelijke mobile responsiveness – extra aandacht besteed aan de werking van Philips MyCreation op tablets.  

Toegepaste expertises

  • icoon expertise Concept & Design
  • icoon expertise E-commerce development
  • icoon expertise Online configuratie
  • icoon expertise 3D modellen & rendering
  • icoon expertise Middleware & integratie
  • icoon expertise Applicatiebeheer en optimalisatie
  • icoon expertise Cloud hosting & serverless

Technologie

Signify-MyCreation-platform-mobile.jpg
Signify-MyCreation-platform-mobile.jpg
Meer weten over dit project?
Meer weten over dit project?

Mijn naam is Camiel, Head of Sales & Marketing. Samen met Signify werk ik aan de commercedoelstellingen in dit project. Precies weten hoe we dit aanpakken of wat onze aanpak voor jullie succes kan betekenen?