Aanbod van 300+ boetieks op één commerceplatform

Customer logo

Over Winkelstraat.nl

Winkelstraat.nl is het eerste Nederlandse luxury fashion commerceplatform dat exclusieve mode aanbiedt uit een selectie van 300+ aangesloten boetieks. Het bedrijf biedt fysieke fashion stores daarmee de mogelijkheid om hun collectie eenvoudig en snel via een extra, online kanaal aan te bieden.

Uitdaging

Consumenten zijn online steeds meer op zoek naar luxe fashion en unieke items, maar ondanks die stijgende vraag waren stores met dit assortiment (nog) niet online. Winkelstraat.nl wilde daarom een commerceplatform ontwikkelen dat shoppen in fysieke boetieks combineert met een high-end service en beleving online, waarbij de boetieks een complete commerce fulfilment wordt geboden.

Oplossing

ISAAC ontwikkelde voor Winkelstraat.nl het multishop Magento commerceplatform, het ISAAC PIM-systeem, het in-store platform voor boetieks: DOCK, een iOS app en de gehele logistieke integratie.

"Iedere dag sturen we op het maximale rendement. De samenwerking met ISAAC is intensief en erg prettig."

Joost van der Veer - CEO Winkelstraat.nl
Winkelstraat.nl mobile view detail page

Cross-channel commerce platform

Voor veel retailers is de investering in een webshop een stap waar ze goed over nadenken. Logisch, want er komt nogal wat kijken bij de implementatie en vooral ook het runnen van een succesvolle webshop. Unieke content creëren, marketing, optimalisatie, onderhoud, doorontwikkeling en meer… Winkelstraat.nl ontzorgt fashion retailers op al deze gebieden. Nieuwe boetieks kunnen snel en eenvoudig aansluiten en in korte tijd hebben zij hun eigen webshop op het cross-channel Magento commerceplatform up and running.

Eind 2016 lanceerde het internationale en nog luxere zusje van Winkelstraat.nl, Boutique24.com. Met de lancering van deze uitbreiding, is er niet alleen een Engelstalige variant van het platform gekomen maar kunnen modeliefhebbers ook luxe fashion van nieuw aangesloten boetieks uit steden als Milaan, Rome, Parijs en Florence vinden en aanschaffen.

winkelstraat.jpg

Productinformatie management

Het platform van Winkelstraat.nl richt zich op gemak voor consumenten en gemak voor de aangesloten fashion retailers. Zo kunnen retailers van de fashion stores bijvoorbeeld de collectie aanbieden voor fotografie in de professionele studio van Winkelstraat.nl. Met de ISAAC Product Information Manager (PIM) worden deze beelden gekoppeld aan de betreffende artikelen. Met de webapplicatie (DOCK) beheren retailers eenvoudig hun assortiment, van actuele voorraad tot snelle afhandeling van online bestellingen. Zodra er een bestelling is gedaan, ontvangt de boetiek via DOCK direct een melding. Producten worden daardoor sneller verstuurd, waardoor Winkelstraat.nl altijd een snelle levering kan garanderen.

Het commerceplatform is uiteraard volledig geoptimaliseerd voor desktop, tablet én mobiel. Een heldere en duidelijke navigatiestructuur, filter- en sorteeropties maken de collecties van de aangesloten boetieks makkelijk vindbaar. Beschikbaarheid van items is direct en realtime gekoppeld aan de webapplicatie van Winkelstraat.nl (DOCK). De check-out is kort en overzichtelijk. En uiteraard zorgt Winkelstraat.nl voor een totaalbeleving, met onder andere de aflevering in een chique pakketje met persoonlijke twist. Een plezierige ervaring van commerceplatform tot aan de voordeur.

iOS app

Een ruime meerderheid van de bezoekers van Winkelstraat.nl komt op het platform via de mobiele telefoon en ook een flink percentage via de smartphone wordt aangekocht. Om deze gebruikers een nog betere service-ervaring te bieden, liet Winkelstraat.nl door ISAAC een iOS app ontwikkelen. De native iOS app biedt gebruikers hetzelfde serviceniveau als het online commerceplatform, maar is net iets meer gericht op beleving: ontdekken van collecties en een seamless journey. De app bevat alle veelgebruikte betaalmethoden en dankzij een intuïtieve gebruikers flow, handelen gebruikers hun bestelling snel en eenvoudig af.

Winkelstraat.nl detail page

Totale Commerce ondersteuning

ISAAC ondersteunde Winkelstraat.nl met het opzetten en technische realisatie van het gehele commerceplatform en app en verzorgt ISAAC de doorontwikkeling en het onderhoud van het platform. In de beginfase dacht ISAAC mee over de technische haalbaarheid en benodigde architectuur. De wireframes die daaruit volgden, vormden de basis voor de gebruiksvriendelijke interface van het commerceplatform. Daarnaast werd de ISAAC PIM ingezet voor het beheer en verrijking van productinformatie, waardoor de productinformatie consistent en van hoge kwaliteit is.

Toegepaste expertises

  • icoon expertise Strategische positionering
  • icoon expertise E-commerce development
  • icoon expertise Mobile & app development
  • icoon expertise Middleware & integratie
  • icoon expertise Applicatiebeheer en optimalisatie

Technologie

Winkelstraat.nl detail page
Winkelstraat.nl detail page
Winkelstraat.nl detail page
Winkelstraat.nl detail page
Winkelstraat.nl detail page
Winkelstraat.nl detail page
Winkelstraat.nl detail page
Winkelstraat.nl detail page
Meer weten over dit project?
Meer weten over dit project?

Mijn naam is Camiel, Head of Sales & Marketing. Samen met Winkelstraat.nl werk ik aan de commercedoelstellingen in dit project. Precies weten hoe we dit aanpakken of wat onze aanpak voor jullie succes kan betekenen?