Flexibele schaalbaarheid, de juiste toolbox voor business logica, de beschikbaarheid van specialisten, data driven werken en aantrekkelijke pricing. Het zijn enkele redenen waarom bedrijven hun business- en integratielayer functionaliteit steeds vaker bouwen op grote public cloud integration platforms. Beter bekend als iPaaS (Integration Platform as a Service). Bijvoorbeeld met Microsoft’s Azure Integration Services (AIS). ISAAC CTO Friso Geerlings en Business Consultant Max van der Werf zoomen in op de kracht en de praktische kant van Azure, juist voor business integratie en -processen.
In de voorbije jaren zijn veel bedrijven steeds afhankelijker geworden van enorme ‘suites’ van klassieke platform vendors. Bijvoorbeeld on-premise of hybride integratieplatformen zoals Oracle, Mule, WSO2, Dell Boomi of IBM. Maar ook grote CMS-systemen en uitgebreide marketingpakketten zijn eerder standaard dan uitzondering. Dat terwijl de behoefte aan een ‘composable’ architectuur met de dag groeit. Cloud integratieplatform Azure Integration Services, maar bijvoorbeeld ook AWS AppFlow, spelen daarop in.
Dat bedrijven graag (gaan) bouwen met workflow- of data-services van Azure, is begrijpelijk. Kiezen voor Azure brengt namelijk ook bepaalde voordelen:
Azure voert op dit soort punten een stevige strijd met traditionele spelers om de harten van zowel de business als de developers te veroveren. En is op bepaalde aspecten ook aan het winnen. Neem bijvoorbeeld de Developer Experience en integratiegemak. Wat ons bij ISAAC natuurlijk enthousiast maakt.
Maar wat betekent de inzet van Azure Integration Services in de dagelijkse praktijk? Als Azure Cloud Solution partner hebben we bij ISAAC met beide kanten van AIS te maken. Zowel de ontwikkeling van business- en integratielayer functionaliteiten voor bedrijven, als de ontwikkeling van connectors die door bedrijven beschikbaar worden gesteld in de Azure Logic Apps store. We werken al jarenlang veel aan APIs, middleware en integraties. In de loop van de tijd zijn data en datastromen daarboven op een steeds grotere rol gaan spelen. Als we daar verder op inzoomen, dan worden wij met name enthousiast over een aantal specifieke kenmerken van Azure:
En dan nog even een veelgestelde vraag: ‘Azure versus AWS, wat is nou precies het verschil?’ Beide cloudplatformen hebben hun eigen kracht. Zo is en blijft AWS een overduidelijke go-to als het gaat om technische infrastructuur, hosting of maatwerkapplicaties. Maar ook in de wereld van AI, IoT en low-level ruwe computerkracht in allerlei varianten en binnen allerlei pipelines. AWS is gewoon heel geschikt voor de complexere, maatwerk vraagstukken. Azure daarentegen, is krachtig vanwege de business view, veel integratiegemak en de data driven mindset. Als je vanuit de business een applicatie wil managen, waaraan citizen developers zo nu en dan de mogelijkheid willen hebben om eenvoudige aanpassingen te doen in de mapping, dan is Azure in veel gevallen geschikter.
Wij zien het vooral zo: werken developers met de cloud om een product op te draaien, dan past AWS vaak goed. Zit je business dicht tegen de cloud, omdat die verweven wordt met je bedrijf, kijk dan eerst naar Azure.
Wil je meer weten over Azure Integration Services of cloudintegratie? Rudy helpt je graag!
Neem contact op