Bouwen aan APIs die optimaal performen en altijd up zijn

“Voor mijn profielwerkstuk op het VWO onderzocht ik Runescape bots en legde ik uit hoe AutoIt, waar sommige bots mee werden gemaakt, werkt. Als ik er nu op terugkijk, schreef ik eigenlijk een programming tutorial light. Na mijn studie Kunstmatige Intelligentie deed ik een traineeship Java development en kwam ik daarna bij ISAAC terecht.” Leon is Java developer en werkt met veel plezier aan de back-endoplossingen voor één van onze financiële klanten.

ISAACus Leon vertelt over zijn baan als Java developer bij ISAAC

Makkelijk schakelen

Bij ISAAC werken we in klantteams, waarvan een deel dedicated teams zijn. Jij werkt in zo’n team voor één van onze financiële klanten, hoe ervaar je dat? “Leuk! In dit vaste team, waarin ik nu ongeveer drie jaar zit, ken ik mijn collega’s (red. 12 mensen) echt goed. Dat merk ik ook in de samenwerking. Met de meeste collega’s kan ik heel makkelijk schakelen en samenwerken. Vaak hebben we aan een half woord al genoeg.

Maar er is binnen ons team ook nog iets anders wat ik toch wel bijzonder vind. We werken voor de klant aan een groot platform met allerlei betaalmethoden. Als individueel persoon is het lastig om kennis te hebben van echt alle onderdelen, en dat is trouwens ook niet nodig is. Iedereen binnen het team heeft zijn of haar eigen kennis van platformonderdelen, waardoor er altijd wel iemand ‘ownership’ heeft van een bepaald onderdeel. Tegelijk kan ook iedereen aan alle onderdelen van het platform werken. Dat bevordert de samenwerking heel erg en zorgt ervoor dat we als team echt een joint effort kunnen leveren.”

Complex product dat vraagt om een robuuste oplossing

Wat is jouw rol binnen het team? “Als er bijvoorbeeld een nieuwe betaalmethode op het platform moet worden aangesloten, starten we altijd met refinement van de opdracht. Hoe werkt het nieuwe betaalproduct, welke code moeten we toevoegen om de betaalmethode op de juiste manier te laten werken en welke andere zaken moeten we bij de ontwikkeling rekening mee houden? Een proces dat in nauwe afstemming met de Product Owner bij de klant verloopt, maar waarvoor je ook regelmatig samenwerkt met collega’s uit het team. En juist die samenwerking, zowel met de klant als collega’s, is één van de dingen dat mijn werk hier leuk maakt. Het komt regelmatig voor dat ik de refinement doe, maar ik bouw ook aan oplossingen voor het platform waar andere collega’s de refinement voor hebben gedaan.”

Leon vervolgt: “Wat ik persoonlijk ook tof vind aan dit project, is dat we werken aan een complex product (internetbetalingen) dat bovendien áltijd moet werken. De APIs die we bouwen, moeten veel betalingen tegelijk kunnen verwerken en continu up zijn. Daarnaast vind ik persoonlijk het meest interessant: hoe zien de bijbehorende betaalpagina’s er voor gebruikers uit? En moedigt die ‘look and feel’ gebruikers aan om de betaling te doen?

"Met de meeste collega’s kan ik heel makkelijk schakelen en samenwerken. Vaak hebben we aan een half woord al genoeg."

Leon - Java developer, ISAAC

Goede sfeer en altijd iets dat past bij je interesse

We hebben het nu best veel over jouw werk en het team gehad. Wat vind je van ISAAC als bedrijf en de mensen die er werken? “Is het cliché als ik zeg dat de vrijdagmiddagborrels tof zijn?” Leon vervolgt: “Toen ik hier de eerste dag kwam, was vanaf het eerste moment iedereen heel toegankelijk. Dat maakt wel dat je gelijk het gevoel hebt dat je erbij hoort. Verder vind ik het tof dat je hier kunt doen wat bij je eigen interesses past. We hebben bijvoorbeeld de huisband die één tot twee avonden per maand ’s avonds op kantoor repeteren en daar ook wel een biertje bij pakken. En als je een bepaalde technologie interessant vindt, kun je deelnemen aan een pizzasessie of het zelf organiseren. Zo nu en dan wordt er ook een hackathon georganiseerd en je kunt lid worden van een Guild, als onderdeel van je 10% studietijd, waardoor je ook weer mensen uit andere teams spreekt en van elkaar leert.”

“Wat ik specifiek kenmerkend vind aan ISAAC, is dat als je goed gaat in je werk er volop mogelijkheden zijn om door te groeien. De ontwikkelpaden zijn professioneel, onder andere met een ruim aanbod aan opleidingen, certificeringen en individuele coaching van je TOP’per. Tijdens mijn opleiding leerde ik wel programmeren, maar als ik zie wat ik hier aan het doen ben, dan is dat toch wel heel anders. Gewoon tof dat ik hier zoveel mogelijkheden heb om beter te worden.”

denise.png
Zie jij een baan als die van Leon wel zitten?

We zijn voortdurend op zoek naar talent! Op Werken bij ISAAC vind je meer informatie over werken bij ISAAC en vacatures. Kijk gerust eens rond of maak jouw interesse kenbaar aan ISAACus Denise. 

Ja, ik wil die baan!