DAF 3D Truck Configurator wint Computable Award voor digitale innovatie van het jaar!

Tijdens de feestelijke Computable Awards show op dinsdag 30 oktober won DAF Trucks met de DAF Truck Configurator in de categorie ‘Digitale Innovatie van het Jaar’! Met de meeste stemmen (828!) van zowel het publiek als de onafhankelijke jury werd deze joint effort van zeven bedrijven met de winst beloond. ISAAC VR (sinds mei 2019 PTTRNS.ai) ontwikkelde voor de DAF Truck Configurator de virtual realtiy-module. 

Uitreiking Computable Award op podium

Online Truck Configurator met virtual reality

Met de 3D DAF Truck Configurator kunnen klanten zelf online hun ideale truck samenstellen en die vervolgens ook in virtual reality bekijken. Hiermee loopt DAF voorop als het gaat om het online samenstellen van de ideale truck. De DAF Truck Configurator laat alle beschikbare truckvarianten en opties zien, dus ‘what you see is what you get’. Een unicum in de truckindustrie, aangezien chassiscomponenten haast onbeperkt kunnen variëren. Voor een groep van dertien Computable-experts reden om de digitale innovatie te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie ‘Digitale Innovatie van het Jaar’.

Computable Awards

De Computable Awards zijn niet alleen de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland, maar ook toonaangevend in Europa. De awards worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden met grensverleggende innovaties. In de aanloop naar de prijsuitreiking op 30 oktober 2018 werd er flink campagne gevoerd om zoveel mogelijk publieksstemmen binnen te halen. Tijdens de feestelijke awardshow wees een onafhankelijke jury de DAF Truck Configurator uiteindelijk aan als winnaar.

Over DAF Trucks

Trucks. Daar draait het om bij DAF. De onbetwiste marktleider van de Nederlandse vrachtwagenmarkt produceert en ontwikkelt, lichte, middelzware en zware vrachtwagens. Kenmerkend aan hun strategie is het ‘build to order’- principe. Dat wil zeggen dat er pas wordt gestart met de productie van een truck nadat er een order is geplaatst. Elke truck wordt namelijk speciaal samengesteld op de transportbehoefte van de klant. Om het orderproces toegankelijker te maken en de totale doorlooptijd van het productieproces te verkorten, ontwikkelde DAF de DAF Truck Configurator. ISAAC VR (tegenwoordig PTTRNS.ai) ontwikkelde voor de configurator een virtual reality-module, waardoor klanten in virtual reality als het ware om de geconfigureerde truck heen kunnen lopen.

Please accept marketing cookies to view this content.