ISAAC stort zich met SIMON op deep Learning

Om deep learning toegankelijk te maken voor alle bedrijven, start ISAAC een bijzonder nieuw bedrijf: SIMON, a friend of ISAAC. Dit maakte ISAAC bekend op het jaarlijkse ISAAC Hype or Trend event, dat op 15 juni gehouden werd in het Evoluon in Eindhoven. Hoofdverantwoordelijke voor SIMON is technologie-ondernemer dr. Erik van Breusegem, die naast zijn Ph.D. in IT inmiddels meerdere techbedrijven mede heeft opgezet. ISAAC wil er met SIMON voor zorgen dat deep learning niet alleen voorbehouden blijft aan techgiganten, maar ook direct beschikbaar wordt voor bestaande en nieuwe ISAAC klanten.

Edit: de specialisten van SIMON werken sinds mei 2019 bij PTTRNS.ai. PTTRNS.ai specialiseert zich in AI-gedreven personalisatie voor fashion, beauty, lifestyle en home decoration en is als strategisch partner gevestigd in hetzelfde pand als ISAAC. 

Logo van SIMON

Deep learning onder de motorkap

Door gebruik te maken van platformen zoals Google Tensorflow kunnen zelflerende neurale netwerken – deep learning – nu ingezet worden op allerlei gebieden, voor zeer veel gebruikers en met bereikbare budgetten. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is de manier waarop sitebezoekers anno 2017 kunnen aantonen dat ze geen robot zijn; geen ingewikkelde codes meer invullen, maar gewoon ‘voorbeeldplaatjes aanklikken’. Gemakkelijk voor de gebruiker én waardevol omdat het een neuraal netwerk traint, dat dagelijks miljoenen van deze voorbeelden opslaat en zo meer en meer leert herkennen. “Het mes snijdt zo niet aan twee, maar letterlijk aan miljoenen kanten,” aldus Camiel Baltussen van ISAAC. “Deep learning sluit hiermee perfect aan bij de constante vernieuwingsdrang van ISAAC, dat gespecialiseerd is in het toegankelijk maken van complexe nieuwe technologie voor de meest uiteenlopende bedrijven. Of, zoals we zelf altijd zeggen: We love .complexity!”