Duchenne Heroes 2017: Wheelers4Bram trapt Duchenne Spierdystrofie de wereld uit

Deze week (17-23 september) fietst mountainbiketeam Wheelers4Bram, met ISAACus Jasper, in 7 dagen 700 kilometer door Duitsland, België en Nederland. Inmiddels heeft het team al ruim €33.000,- bij elkaar gebracht, wat na afloop van de tocht geheel wordt gedoneerd aan het Duchenne Parent Project. Deze stichting zorgt ervoor dat de opbrengst van Wheelers4Bram en de sponsoropbrengsten van andere Duchenne Heroes-teams geheel worden geïnvesteerd in het onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie. 

Wheelers4Bram team 2017

Over Wheelers4Bram

ISAACus Jasper fietst mee in het Wheelers4Bram team. Jasper: “Kinderen horen niet in elektrische rolstoelen, liften en takels. Ze horen volle bak van het leven te genieten. Het is een vette uitdaging en een enorm dankbare taak om deze mountainbiketocht te kunnen doen voor Bram en alle andere kinderen met Duchenne Spierdystrofie.” Het team finisht op zaterdag 23 september in Eindhoven. Om circa 15.00 uur worden alle teams feestelijk onthaald op evenemententerrein de Karpendonkse Plas.

Team Wheelers4Bram fietst voor Bram van Beeck. Bram is ook een persoonlijke kennis van ISAAC. In 2016 deed hij een snuffelstage op de designafdeling van ISAAC in het kader van zijn opleiding Vormgeving, Media en Technologie aan het Sint Lucas in Eindhoven. Het is belangrijk dat er een medicijn wordt ontwikkeld waardoor de levenskwaliteit verbetert of beter nog, genezing van de ziekte mogelijk wordt. Wij hopen net zoals Bram en alle andere kinderen met Duchenne Spierdystrofie dat het onderzoek daartoe leidt.

Wheelers4Bram is tijdens de tocht live te volgen via de Duchenne Heroes website en op Facebook.

"Kinderen horen niet in elektrische rolstoelen, liften en takels. Ze horen volle bak van het leven te genieten."

Jasper de Rooij - Head of Operations, ISAAC