EAPC 2017: ISAAC behaalt 7e plek

ISAACi Jelle, Bas en Leon deden afgelopen weekend goede zaken tijdens de Eindhoven Algorithmic Programming Contest (EAPC) 2017 op de TU/e. De kennis van Java-programmeertaal leverde onze ISAACi een voorsprong op de concurrentie op. Zij eindigden op een zevende plaats in het algehele klassement.

Team ISAAC bij EAPC 2017

Teamwork: de sleutel tot succes

Afgelopen zaterdag werden de teams uitgedaagd om binnen vijf uur zoveel mogelijk algoritmische vraagstukken op te lossen. Teams konden meer punten verdienen als zij vraagstukken sneller dan andere teams oplosten. Het studententeam met de meeste punten kwalificeerde zich bovendien voor de APC Benelux. Niet alléén snel algoritmische problemen oplossen, leidde in deze wedstrijd tot succes. Effectief teamwork is minstens zo belangrijk. In die zin zijn programmeerwedstrijden, zoals de EAPC, net topsport.

Samenwerking tussen ISAAC & GEWIS

De EAPC in Eindhoven werd georganiseerd door studievereniging GEWIS. De dag startte met een testsessie, waarin met laagdrempelige vragen de programmeersystemen werden getest. Na de goedverzorgde lunch begon de wedstrijd. Het team van ISAAC wist binnen vijf uur drie opdrachten succesvol af te ronden. Als partner van GEWIS stelde ISAAC tevens goodie bags ter beschikking, die door de studenten goed werden ontvangen. Jelle: “Voordat we gingen lunchen, waren de goodie bags al op. Sommige mensen deden gelijk het ISAAC t-shirt aan. Dat was leuk om te zien!” De dag werd afgesloten met een borrel voor alle deelnemers.