ISAAC biedt 300 Fontys ICT studenten huisvesting

Fontys Hogeschool ICT kent de laatste jaren een flinke toename van het aantal studenten. Zij wil iedereen de kans bieden te komen studeren. Veel jongeren willen een carriėre in de IT en de bedrijven in de regio smachten naar goed opgeleide IT-professionals. Daarom neemt Fontys Hogeschool ICT haar verantwoordelijkheid en stelt géén numerus fixus in voor haar bacheloropleiding HBO-ICT.

Samenwerking Fontys en ISAAC

Flexibele huisvesting

In september had de hogeschool maar liefst 500 studenten méér in vergelijking met het jaar ervoor. Dit zorgde voor een uitdaging op het gebied van huisvesting. De huidige gebouwen van de opleiding in Eindhoven waren te klein om alle studenten te kunnen huisvesten. Om op korte termijn een oplossing te vinden, vroeg Fontys Hogeschool ICT haar “Partners in Education” in de regio, mee te denken.

ISAAC biedt oplossing

ISAAC is één van de partnerbedrijven van Fontys Hogeschool ICT en is gehuisvest in het Obeliskgebouw aan de Marconilaan in Eindhoven. Op de begane grond had ISAAC een grote ruimte ter beschikking. Beide organisaties sloegen daarom de handen ineen om nieuwe studieruimte te realiseren.

Zo slaan we, volgens Max Hufkens (CFO bij ISAAC), meerdere vliegen in één klap: “We hebben een goede invulling gevonden voor de ruimte op de begane grond. Fontys heeft een tijdelijke oplossing. ISAAC versterkt haar relatie en naamsbekendheid binnen Fontys Hogeschool ICT en haar studenten. Bovendien kan ISAAC haar rol als “Partner in Eudcation” meer kracht bijzetten door een actievere rol aan te nemen in het ondersteunen van het onderwijs. De studenten gaan aan de Marconilaan werken aan verschillende projecten en opdrachten, onder andere in de richting van Artificial Intelligence en Data Science.”  

“We vragen een offer aan onze studenten als ze buiten het instituut studeren. Dat we groei mogelijk kunnen maken, hebben we dus ook geheel aan onze studenten te danken. Daar zijn we ons heel bewust van en daarom is het zo prettig dat onze 'Partners in Education' samen met ons groei mogelijk willen maken”, zegt Ad Vissers, directeur Fontys Hogeschool ICT. ISAAC realiseert zich dat ook; zij organiseren bijvoorbeeld regelmatig een borrel en thema-avonden voor de studenten.

Partner in Education

ISAAC is al jaren een “Partner in Education” van Fontys Hogeschool ICT. De samenwerking betekent dat bedrijven meewerken aan de ontwikkeling van studenten. Dit doen zij niet alleen door het aanbieden van stage- en afstudeerplaatsen, maar ook door een actieve bijdrage te leveren aan het curriculum van de opleiding. ISAAC heeft bijvoorbeeld jarenlange ervaring met het specificeren en ontwikkelen van software in de commerciële sector. Deze ervaring kan goed bij het uitvoeren van projecten worden toegepast.

“Voor de regio Eindhoven en voor ISAAC zijn het goede ontwikkelingen dat er steeds meer jong talent wordt opgeleid voor een carrière in de IT en wij dragen hier graag een steentje aan bij”, aldus Max Hufkens (CFO bij ISAAC).

Lilian Seegers (HR-manager ISAAC) “We vinden het erg belangrijk dat studenten tijdens de opleiding in contact komen met het bedrijfsleven, zodat ze kunnen zien wat er gebeurt. Van de andere kant komen studenten met nieuwe inzichten en thema’s, die van toegevoegde waarde voor ISAAC kunnen zijn.”

Over Fontys Hogeschool ICT

Fontys Hogeschool ICT is een toonaangevend en innoverend instituut, dat eigentijds en boeiend ICT-onderwijs verzorgt op de niveaus Associate degree en Bachelor. De hogeschool biedt niet alleen onderwijs voor voltijdstudenten, maar ook Onderwijs voor Werkenden. De ruim 3400 studenten worden opgeleid tot elke denkbare functie van het toekomstige ICT-beroepenveld.

De hogeschool werkt nauw samen met ruim tachtig ICT-bedrijven en –organisaties uit de Brainportregio en de rest van Nederland. Bovendien heeft de hogeschool een onderzoekportefeuille gericht op praktijkgericht onderzoek. Fontys Hogeschool ICT ziet het ontwikkelen van mensen (studenten, professionals uit het bedrijfsleven en haar eigen medewerkers) als haar kernactiviteit.

Voor meer informatie: fontys.nl/hogeschoolict