ISAAC introduceert studiebeurs

De directie van ISAAC in Eindhoven, dé partij om internetprojecten mee te realiseren, heeft de eerste studiebeurs uitgereikt aan student Daan Creemers. De nieuwe studiebeurs ter ondersteuning van talent in de regio werd speciaal in het leven geroepen voor studenten die een Masteropleiding Informatica volgen aan de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e).

Cheque  t.w.v. €10.000,- ISAAC Studiebeurs

De studiebeurs heeft een waarde van €10.000,- en dankt zijn naam aan de beroemde Nederlandse wiskundige en informaticus Edsger Dijkstra, in 1972 onderscheiden met de Turing Award en tot 1984 hoogleraar aan de TU/e. Zowel de directie als een groot deel van de programmeurs van ISAAC heeft een opleiding aan de TU/e genoten en is daarmee bekend met de programmeermethoden van Dijkstra. Mark Hoogendoorn, CEO, vertelt: “Onze band met de TU is sterk. In 1999 werd ISAAC aan de TU/e opgericht. Dat we nu, vele jaren later, de studiebeurs wilden vernoemen naar Edsger Dijkstra, dat was voor ons direct duidelijk.”

Jaarlijks terugkerend

De ISAAC Studiebeurs wordt jaarlijks uitgeloofd aan één talent binnen de TU/e, met als doel: het bevorderen van de kennisregio Eindhoven. Ook weet ISAAC op deze manier talent aan zich te binden. De ontvanger van de beurs studeert niet alleen af bij ISAAC, maar krijgt na afronding van de studie ook een arbeidsovereenkomst aangeboden.

Van start

Losstaand van de studiebeurs, startte Daan Creemers eerst met een bijbaan bij ISAAC. Hij kwam daarmee terecht in een gepassioneerd team internetvirtuozen. Daan vertelt: "Via het Matchmaking Event van de TU/e ben ik in contact gekomen met ISAAC. Door het werken aan het project rondom datavirtualisatie kan ik theoretische kennis uit de boeken direct toepassen in de praktijk. Bij ISAAC ben ik bezig met het real-time en gestructureerd combineren van verschillende databronnen, zodat bedrijven veel makkelijker waardevolle informatie kunnen halen uit de grote hoeveelheden data die tegenwoordig aanwezig zijn."