ISAAC investeert in strategisch partner PTTRNS.ai

Na drie succesvolle jaren heeft het recent ge-re-brande PTTRNS.ai groeikapitaal financiering opgehaald van ruim 1 miljoen euro om het team uit te bouwen, Software-as-a-Service (SaaS) componenten te ontwikkelen en het verder bedienen van internationale A-merken. Naast Founders Marco van Herpen en Erik van Breusegem is er in deze ronde geïnvesteerd door strategisch IT-partner ISAAC, retail expert en durfinvesteerder Mikro Invest, niche innovatie-investeerder Swing Investments, serial entrepeneur en AI specialist Michiel Mol en BOM Brabant Ventures.

ISAAC en PTTRNS.ai strategisch partners

Strategisch partnership ISAAC en PTTRNS.ai

Sinds de start van PTTRNS.ai, drie jaar geleden, is ISAAC al nauw betrokken. Ook na deze derde groeikapitaal financiering blijft ISAAC grootaandeelhouder en wordt de intensieve samenwerking verder voortgezet. Onlangs bezegelde ISAAC en PTTRNS.ai dat met een strategisch partnership. “Met deze investering is PTTRNS.ai in staat om baanbrekende webservices te ontwikkelen op het gebied van kunstmatige intelligentie en visualisatie. Dat is een prachtige aanvulling is op de services van ISAAC. Er ontstaat daarmee een symbiose en krachtig strategisch partnership op het gebied van integratie, innovatie, kunstmatige intelligentie en visualisatie. We kunnen daardoor onze klanten bij ISAAC nog beter helpen technologische voorsprong te behalen”, vertelt Mark Hoogendoorn, CEO van ISAAC.

Technologische voorsprong voor bedrijven

Mark vervolgt: “Eén van de eerste projecten die we gezamenlijk aanpakken is – zoals wij dat nu noemen – de PIM enricher. Dit kunstmatige intelligentie systeem verbetert en verrijkt productinformatie op basis van productafbeeldingen en andere bronnen. Commercebedrijven krijgen daardoor complete en correcte productinformatie tot hun beschikking, wat nu nog bij veel bedrijven meestal een complex, handmatig proces is.”

"Met deze groeikapitaal financiering is PTTRNS.ai in staat om baanbrekende webservices te ontwikkelen op het gebied van kunstmatige intelligentie en visualisatie."

Mark Hoogendoorn - CEO, ISAAC

Over PTTRNS.ai

Met 25+ specialisten ontwikkelt en integreert PTTRNS.ai kunstmatige intelligentie- en visualisatie-oplossingen om digitale innovatie bij bedrijven te versnellen. PTTRNS.ai helpt bedrijven om patronen te ontdekken in hun data over consumenten en bedrijfsprocessen, waardoor bedrijven persoonlijker met consumenten kunnen interacteren en hyperpersonalisatie kunnen realiseren. Met een unieke combinatie van data science, kunstmatige intelligentie, design thinking en 3D visualisatietechnieken, waaronder Augmented Reality en Virtual Reality, heeft PTTRNS.ai alle specialismen en technieken in huis om dat te bereiken.

Schaalbaarheid met SaaS

Met deze investering gaat PTTRNS.ai zich de komende jaren richten op groei van het team, het verder bedienen van internationale merken en de doorontwikkeling van de AI-componenten en integreerbare oplossingen. Marco van Herpen (Managing Director van PTTRNS.ai) vertelt: “We kiezen er bewust voor om onze oplossingen als Software-as-a-Service naar de markt te brengen. We kunnen de componenten vaak voor meerdere klanten op verschillende manieren, specifiek inzetten, waarmee de oplossingen sneller leren en optimaliseren. De kracht achter onze services zit namelijk in de schaalbaarheid en zelflerendheid van kunstmatige intelligentie, wat leidt tot succes bij onze klanten.”