Java development bij ISAAC

“Als je me in mijn derde studiejaar had gezegd dat ik zou gaan werken aan webapplicaties voor een internationale bank, dan had ik je niet geloofd… Nu weet ik dat bij dit project veel nieuwe, interessante en leuke zaken komen kijken. Ook echt dingen waarvan ik van tevoren niet had verwacht dat die bij een bank zouden horen.” Melanie is met een afstudeerproject bij ISAAC gestart en daarna doorgestroomd als Java developer in het klantteam van één van onze e-financeprojecten.

ISAACus Melanie vertelt over haar baan als Java Developer

“Mijn eerste dag als Java developer was een sprong in het diepe. Ik ging direct aan de slag met het product en pakte tickets op: codebases opzetten, APIs ontwikkelen en nieuwe functionaliteiten implementeren in onder andere Java en SQL. Dat was soms moeilijk, maar je leert er ook veel van. Met vragen kan ik altijd bij één van mijn collega’s terecht. Ook als ze het druk hebben. Daar tegenover staat dat je als junior veel verantwoordelijkheid krijgt. Sparren doe ik rechtstreeks met de architect en in overleggen breng ik mijn eigen punten op tafel. Dat wordt serieus genomen en ook op prijs gesteld.”

"Uiteindelijk heeft de uitdaging in het sollicitatiegesprek me over de streep getrokken. Ik koos voor ISAAC en zij voor mij, op basis van mijn kennis en vaardigheden. Dat gaf mij vertrouwen in de kennis die bij ISAAC in huis is en dat ik goede begeleiding kon krijgen."

Melanie - Java developer, ISAAC

Uitdaging in complexiteit

Je vertelde dat je dingen tegenkomt waarvan je niet had gedacht dat die bij een bank horen. “Ja, klopt. Nu werk ik bijvoorbeeld aan een loyaliteitsprogramma voor creditcardhouders, waarmee gespaarde punten kunnen worden omgezet in supermarktvouchers. Er zit veel uitdaging in zo’n project. Hoe eenvoudig het misschien ook klinkt, in de architectuur zitten veel afhankelijkheden die succes maken of breken. Bovendien zijn het ook best grote projecten. Dat houdt het interessant, wat ervoor zorgt dat je met een goed gevoel naar je werk gaat.”

Kritisch sollicitatiegesprek

Waarom koos je voor een afstudeerstage bij ISAAC? “Toen ik op zoek was naar een afstudeerproject viel het me op dat ik bij de meeste bedrijven met open armen werd ontvangen. Vooral omdat ik een vrouw ben. Hier was dat toch wel anders. ISAAC was het enige bedrijf dat echt een kritisch sollicitatiegesprek deed. Er werden enorm veel specialistische vragen gesteld. Ik vond ze best moeilijk, om eerlijk te zijn. We voerden het gesprek ook nog eens over Skype, omdat ik op dat moment nog in Mexico zat. Achteraf misschien niet het soepelste gesprek ooit. Uiteindelijk heeft de uitdaging in het gesprek me wel over de streep getrokken. Ik koos voor ISAAC en zij voor mij, op basis van mijn kennis en vaardigheden. Dat gaf mij vertrouwen in de kennis die bij ISAAC in huis is en dat ik goede begeleiding kon krijgen.”

Guild Master

Wat merk je van de kennis en begeleiding in de praktijk? “ISAAC geeft je veel ruimte om te ontwikkelen. Op dit moment specialiseer ik me onder andere door Java-certificeringen te behalen. Dat is niet alleen goed voor mijn CV, maar uiteindelijk ook belangrijk om bij klanten je vakkennis en professionaliteit te kunnen aantonen. Vanuit mijn werk kan ik mij ook op persoonlijk vlak ontwikkelen. Vanuit een klantvraag ontstond er behoefte aan meer kennis over Java microservices. Er is toen besloten om een Guild op te starten, waarvan ik de Guild Master ben geworden. Je draagt als Guild Master de verantwoordelijkheid om maandelijks een meeting te organiseren, actiepunten te coördineren en kennisontwikkeling van de Guild te bewaken.”

De Fun-part van Java development bij ISAAC

We hebben het nu best veel over de inhoud van jouw werk gehad. Wat is voor jou typisch iets van de fun-part? “Toen ik nog maar vier maanden in dienst was, gingen we met een nieuw project beginnen. Omdat we aan de slag gingen met een – voor ons – nieuw product, ging ik samen met een collega voor een workshop naar Belfast. Een voordeel van werken voor een internationale klant; af en toe mee naar het buitenland.”

denise.png
Is de baan van Melanie één die jij zoekt?

Ben je toe aan een volgende stap in jouw carrière als Java developer? Op Werken bij ISAAC vind je de nieuwste vacatures. En heb je vragen? ISAACus Denise helpt je graag.

Ja, ik wil die baan