PHP is inmiddels vóóral in e-commerce een bekende scripttaal. Grote kans dan ook dat je het kent of ervan hebt gehoord in combinatie met bekende platformen als Magento, WooCommerce, Drupal en OsCommerce. Maar wist je ook dat je PHP in combinatie met frameworks als Laravel, Symfony en Laminas (Zend Framework) perfect kunt gebruiken voor maatwerk applicatie en portal development? Waar nu misschien (nog) Java en .Net voor worden gebruikt. Wellicht doe je dat nog niet omdat het buiten de comfort zone is, door (negatieve) ervaringen uit het verleden of een heel andere reden. We vertellen je alvast: anno 2020 is dat echt niet meer nodig. Mits je natuurlijk wel enkele randvoorwaarden stelt. Lead Software Developer Peter en Progamma Manager Ludo nemen je mee in boeiende inzichten over het sterk geëvolueerde PHP, maar vooral hoe je jouw zorgen omzet in een succesvol project.
Over de geschiedenis van PHP is veel te vertellen. Te veel voor deze blog. We beperken ons daarom tot enkele wapenfeiten die cruciaal waren voor volwassenheid van PHP anno nu:
So far, so good, zou je zeggen. Maar toch leven er bij veel mensen ook zorgen over de gevaren en risico’s van PHP. Niet geheel onterecht, vinden wij. In het verleden is gebleken dat de kwaliteit van applicaties vaak matig is. Veiligheid die te wensen over laat, programmeerfouten, waaronder fouten met SQL injections en cross side scripting. De verklaring daarvoor is vrij eenvoudig. PHP is laagdrempelig, omdat de taal weinig taalstriktheid kent. Een voordeel voor iedereen die PHP wil leren, maar een groot gevaar voor onder andere security, kwaliteit, stabiliteit en performance.
Deze dingen wil je natuurlijk ondervangen en geen zorgen over hebben als je een businesskritieke applicatie of -platform laat of gaat ontwikkelen met PHP in de kern. Zorgeloos aan de slag? Dan zou je jezelf het beste in ieder geval de volgende vragen kunnen stellen:
Met deze checkvragen hopen we je een beetje houvast te hebben gegeven om je eventuele zorgen over een aanstaand PHP-project weg te nemen. In de volgende blog over business cases voor PHP, die we binnenkort publiceren, lees je meer over de mogelijkheden, buiten bekende platformen als Magento, WooCommerce, Drupal en OsCommerce.
Wil je meer weten over de mogelijkheden van PHP of e-commerce en integratieoplossingen? Camiel helpt je graag!
Neem contact op