PHP development bij ISAAC: samen technisch solide weboplossingen ontwikkelen

“Als programmeren je ambacht is, zit je bij ISAAC echt op je plek! Maar als mijn ouders vragen wat ik voor werk ik doe, dan zeg ik meestal dat ik goed kan computeren.” ISAACus Giel Berkers is PHP Developer. Wij stelden hem vragen over zijn werk, hoe hij ISAAC als werkgever ervaart en waarom hij voor het bedrijf koos. Weet jij ook gelijk of hij een toffe baan heeft!

ISAACus Giel vertelt over zijn baan als PHP developer bij ISAAC

Samen met collega’s goed doordachte webapplicaties ontwikkelen

“Programmeren is mijn hobby en daarom ben ik mijn werk gaan doen. Toen ik van de basisschool kwam, kende ik al drie programmeertalen.” Niet dat dat een vereiste is om een succesvolle ontwikkelaar te worden, maar het kan er wel voor zorgen dat je beter bij een bepaalde organisatie past. Giel vervolgt: “Als programmeren je ambacht is, dan zit je goed bij ISAAC. De echte IT-ontwikkeling staat namelijk voorop en zit in het DNA van het bedrijf. Een voorbeeld? Binnen het team testen we van elkaar niet alleen functionaliteiten van applicaties, maar kijken we in code reviews ook naar clean code en efficiëntie. Dat is echt specialistisch werk.” 

"Als je een half uur kunt discussiëren over de semantische naamgeving van een functie of een variabele, vind ik dat veelzeggend over het type programmeurs die bij ISAAC werken."

Giel - PHP Developer, ISAAC

Relevante tooling voor meer efficiëntie

Naast de ontwikkeling van solide webapplicaties, voor zowel B2C- als B2B-platformen, houdt het PHP-team zich ook bezig met het faciliteren van relevante tooling en de optimalisatie van eigen werkprocessen. “Als een taak repetitief is, moet je altijd kijken of het de moeite waard is om te automatiseren. Als je bijvoorbeeld automatisch testen kunt faciliteren, levert dat veel voordelen voor de efficiëntie van processen. Hetzelfde geldt voor je eigen werkproces. We schrijven daarom ook tools om onze eigen werkprocessen te optimaliseren. Zo werken we hier met PHPStorm waarin we een set templates ontwikkelen en onderhouden. Door die met het team te onderhouden, zijn ze altijd up-to-date en hebben we daar allemaal profijt van. We hebben daardoor meer tijd voor leuke én echt uitdagende dingen.”

Met ruim 100 sparringspartners samen kennis ontwikkelen

“Doordat ISAAC een groot IT-bedrijf is (red. ruim 100 medewerkers) zijn de vraagstukken van klanten ook complexer, groter en uitdagender. Ik haal er veel uitdaging en plezier uit om die complexe internetvraagstukken samen met collega’s op te lossen. Hoewel je al veel leert van uitdagende klantprojecten, omarmt ISAAC ook kennisdeling en -ontwikkeling. Zo hebben we bijvoorbeeld Guilds waarin ik met collega’s uit verschillende disciplines technische ontwikkelingen onderzoek of proof-of-concepts bouw. Die Guilds zijn trouwens onderdeel van de 10% beschikbare studietijd. Die tijd kan ik overigens ook besteden aan opleidingen, cursussen en conferenties. Ik hecht veel waarde aan zelfontwikkeling. Dat is deels vanuit persoonlijke interesse, maar aan de andere kant moet je jezelf ook wel continu blijven verbeteren. De markt gaat snel. Daar maakt ISAAC ook wel echt het verschil mee. Veel werkgevers zeggen zelfontwikkeling belangrijk te vinden. ISAAC geeft daar echt concreet invulling aan: 10% studietijd én studiebudget voor jouw persoonlijke ontwikkelplan.”

De seniors van nu zijn de jonge papa’s

“De sector is volop in beweging en het werk is daardoor uitdagend en dynamisch”, vertelt Giel. Hij merkt een groot verschil met andere sectoren. “Toen ik begon met werken, waren de mensen in het IT-ontwikkelvak de jonge gasten die nog naar feestjes gingen en nog niet aan hypotheken dachten. De seniors van nu zijn de jonge papa’s en de ouwe rotten zijn eigenlijk nog hartstikke jong. Dat zie je ook bij ISAAC. We zitten met z’n allen bovenop alle ontwikkelingen en het levert bovendien een leuke dynamiek op in het team.”

ISAAC is een échte technische club

“Als je je ooit hebt afgevraagd of je de enige bent die nadenkt over semantische naamgeving van een functie of variabele, dan hoor je bij ons. Wat ISAAC écht onderscheidt van andere IT-bedrijven is de manier waarop wij met elkaar denken en IT-projecten aanvliegen. Programmeren is een ambacht dat je bij ISAAC elke dag opnieuw met passie kunt uitvoeren, samen met even bevlogen collega’s.”

Wil jij binnenkort een vergelijkbaar verhaal kunnen vertellen over jouw werk? Of gewoon een gave baan? Op Werken bij ISAAC vind je de nieuwste vacatures bij ISAAC. En ja, we zoeken ook een PHP Developer.