De rol van Software Architect bij ISAAC

“Binnen een team van specialisten, heb ik de rol van generalist. Ik kan mijn collega’s in een ontwikkelproces 100% vertrouwen en me daardoor op de echt complexe zaken van mijn werk richten. Dankzij die structuur kunnen we als team succesvolle webapplicaties ontwikkelen. En aangezien ik in termen van kwaliteit denk, word ik juist daar zo blij van!” Remon is Software Architect bij ISAAC en wij gingen met hem in gesprek. Is zijn baan de jas die jou ook wel zou passen?

Software Architect Remon vertelt over zijn werk bij ISAAC

“Het eerste team waarmee ik mocht werken, was eigenlijk echt een dream team. Ik kon vanaf de eerste dag goed de rol van generalist pakken, waardoor ik mee kan in het domein van de klant en me kan richten op de architectuur en requirements van de applicatie. Een groot verschil met mijn vorige baan als software architect, toen ik regelmatig zowel de rol van architect als van specialist had”, vertelt Remon.

Heldere rol van de software architect

“De architect heeft bij ISAAC een aparte rol binnen het development team. Ik kan me daardoor focussen op overleg met de klant, de vertaalslag van user stories naar een technisch plan - met bijbehorende requirements en architecturen - en het aansturen van een ontwikkelteam. Dat betekent dus ook dat ik volledig verantwoordelijk ben voor de technische ontwikkeling en implementatie van een applicatie. Doordat die rol binnen het bedrijf duidelijk is, verloopt de samenwerking met projectmanagement ook goed.”

"De architect heeft bij ISAAC een aparte rol binnen het development team. Ik kan me daardoor volledig focussen op overleg met de klant, de vertaalslag van user stories naar een technisch plan en het aansturen van een ontwikkelteam."

Remon - Software Architect, ISAAC

Kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling

Remon komt meermaals terug op het punt kwaliteit. “Persoonlijk word ik heel gelukkig van het ontwikkelen van kwalitatief goede internetapplicaties. En op dat gebied valt me op dat je hier niet alleen de kans krijgt om goed te zijn, maar ook continu beter te worden. Veel werkgevers zeggen persoonlijke ontwikkeling belangrijk te vinden. ISAAC geeft daaraan ook daadwerkelijk concreet invulling: 10% studietijd én studiebudget. En zeker als je senior developer of architect bent, zijn er op dat gebied veel mogelijkheden. Ik zit bijvoorbeeld in twee Guilds: mobile apps en Java system integration.”

Uitdagend werk gecombineerd met fun

“Los van het feit dat ik in deze baan op technisch gebied flink wordt uitgedaagd, vind ik ISAAC ook een leuke club. Ik kan dan geen muziekinstrument bespelen, maar ik vind het leuk dat we een huisband hebben. En er zijn ook andere extra’s, bijvoorbeeld het Hype or Trend Event. Tijdens dit ISAAC-event was er dit jaar bijvoorbeeld een hackathon waar ik samen met een paar collega’s de hele dag aan heb gewerkt. Maar ook de algemene update meetings en personeelsuitjes dragen bij aan de goede sfeer. Er zijn gewoon veel momenten waar we als collega’s – ook buiten werktijd – leuke dingen met elkaar ondernemen.”

denise.png
Op zoek naar zo'n baan als Remon?

Wil jij binnenkort een vergelijkbaar verhaal kunnen vertellen over jouw werk? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging en een volgende stap in jouw carrière? Op Werken bij ISAAC vind je de nieuwste vacatures. En ja, we zoeken ook Software Architecten voor Java, PHP, Mobile Apps en AI. ISAACus Denise staat je graag te woord. 

Ja, ik wil die baan!