Ronald McDonald Kinderfonds

Sinds 2014 is ISAAC lid van de club van 52. Elk van de 52 bedrijven binnen deze club draagt, gedurende drie jaar, één specifieke week van het jaar de exploitatie van het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant. Dankzij dit lidmaatschap kan het gezin van één ziek kind een maand lang in het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant verblijven.

Dichtbij je familie

Als je kind ziek is, wil je als ouders namelijk zo dicht mogelijk in de buurt in zijn. De vijftien Ronald McDonald kinderhuizen die Nederland rijk is, maken al meer dan dertig jaar mogelijk dat ouders van zieke kinderen op gemiddeld 500m afstand van hun kind kunnen logeren. In een Ronald McDonald Huis kunnen gezinnen tot rust komen en steun vinden bij andere ouders of de geweldige vrijwilligers. In 2016 overnachtten maar liefst 6.483 gezinnen, 65.671 nachten in de huizen.

De Ronald McDonald huizen ontvangen geen subsidies, worden gerund door vrijwilligers en geheel afhankelijk van donateurs en sponsoren. Steun uit het bedrijfsleven is daarom zeer waardevol. Wij vinden het belangrijk om actief te zijn in de maatschappij. Bij ISAAC werken veel jongen mensen, waarvan een groot aantal een gezin hebben met jonge kinderen. Het goede werk dat vrijwilligers bij het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant doen, is daarom iets waar ISAACi zich iets bij kunnen voorstellen en wat we graag ondersteunen.