Mobile Test Automation Frameworks

Afstudeeropdracht

Voor veel toepassingen is het nog altijd belangrijk een Native applicatie aan te kunnen bieden via de App Store of Google Play. Klanten vragen ISAAC daarom steeds vaker om niet alleen een website, maar ook een Android en/of iOS app voor ze te ontwikkelen.

Wij testen deze apps al met Unit Tests. Echter, we willen bij ISAAC ook gebruik gaan maken van Integration- en/of UI-tests. Er zijn verschillende frameworks waarmee we dit zouden kunnen doen en allemaal zijn ze net iets anders. Wij willen graag weten welk van de frameworks het best past bij de werkwijze van ISAAC.

De opdracht: Maak verschillende POCs om verschillende Mobile Test Automation Frameworks te onderzoeken

We maken op dit moment al gebruik van een aantal tools en frameworks voor het testen van UI’s en continuous integration. Denk hierbij aan Browserstack en Jenkins. Om de UI’s van onze applicaties te testen, willen we graag gebruikmaken van frameworks die zo goed mogelijk met onze bestaande werkwijze integreren.

De beste manier om uit te vinden hoe goed een applicatie of framework werkt, is door ermee te werken. Het is de bedoeling dat je een nieuwe, of bestaande applicatie gaat uitbreiden met een aantal test frameworks. De frameworks die wij onder andere tot nu toe in gedachten hebben zijn:

  • Appium;
  • Calabash;
  • Espresso (Alleen voor Android);

Wij zijn benieuwd welke frameworks jij zelf eventueel ook interessant vindt.

Wat we verwachten van een mobile test automation framework:

  • dat de tests uitgevoerd kunnen worden op Jenkins;
  • dat de tests werken op BrowserStack;
  • dat de tests eenvoudig te maken en onderhouden zijn;

De proof-of-concept applicaties dienen uiteindelijk als voorbeeld voor hoe er met een bepaald framework gewerkt moet worden. Dat betekent dat het belangrijk is om de proof-of-concept functioneel en overzichtelijk op te zetten, zodat we met elkaar goed kunnen zien hoe het werkt.

Ben jij een gedreven student, op zoek naar een programmeeropdracht?

In deze opdracht ga je samen met 10 van onze collega’s van de Mobile Guild en de Testing Guild aan de slag om een verschil te maken binnen ISAAC. Veel van onze app developers zullen namelijk gebruik gaan maken van het door jou gekozen framework. Om van deze opdracht een succes te maken, is het belangrijk dat je kunt programmeren. Enkele technieken waarmee je aan de slag gaat, zijn:

  • Android (Java)
  • iOS (Swift)
  • Jenkins
  • BrowserStack
 Afstuderen bij ISAAC

Zodra je bij ons start, dagen we je uit op technisch gebied een goede tool op te zetten met clean code, werkende functionaliteiten en een gebruiksvriendelijk design. Bij ISAAC vinden we het belangrijk om elke dag weer een stapje beter te worden, dus je kunt rekenen op bekwame begeleiding tijdens deze opdracht. Uiteraard bieden we een passende stagevergoeding, krijg je dagelijks gratis (!) lunch, hebben we wekelijks een vrijdagmiddagborrel en gegarandeerd mooie toernooitjes bij onze voetbaltafel en flipperkasten. Maar als je bij ons start, word je bovenal onderdeel van een hechte club mensen, waar hard werken wordt afgewisseld met ontspanning en gezelligheid.

 

Ben je enthousiast over deze opdracht?

Ben jij de student Software Engineering, ICT, Computer Science, Informatica, Communication & Multimedia, die zich in deze opdracht wil vastbijten? Tof! Stel je aan ons voor door te solliciteren, dan nemen we uiterlijk binnen 5 werkdagen contact met je op.

Als je inhoudelijke vragen hebt over deze afstudeerstage kun je terecht bij ISAACus Denise. Zij is telefonisch of via WhatsApp te bereiken op 06 – 18 74 52 86 of stuur een mailtje naar denise@isaac.nl. Ze staat je graag te woord!

Solliciteer

Afstudeeropdracht